Hos oss hittar du islandshästar i alla åldrar och prisklasser till salu. Vi säljer främst unghästar och ridhästar för nybörjare och medelgoda ryttare, men ibland också riktigt fina tävlingshästar.

Vi är noga med att häst och ryttare passar bra ihop och ser gärna att du kommer och provar din häst flera gånger.

Vi säljer dels våra egna hästar men tar också emot hästar på kommission. Skulle vi inte ha hästen just du letar efter har vi goda kontakter både i Sverige och på Island.

 

 

Mist från Ubbared

e: Kveikur fr Skarholt (tot 7,91 med 8,18 för ridegenskaper)
u: Dögg fr Snaefell (e. Kjarnar f Kjarnholtum 1:a klass)
Född: 2006
Färg: Svart
Kön: Sto

Mist är ett svart fyrgångssto född 2005. Hon är stor och snygg, men ligger efter i all utbilding. Hon köptes osedd till vår verksamhet som en bra turhäst men visade sig snabbt vara mycket svår att tölta. Hon har tagit något steg hos tidigare ägare och något här men är att räkna som inte töltsatt. Hon har alltså tölt, men är inte tränad och kräver kunskap för att sätta den.

Hon har mycket fina rörelser och fin stam, pappa bedömd i 1:a klass för ridegenskaper och även morfar är 1:a klass. Hennes grundgångarter är av MYCKET hög kvalite, och borde kunna få upp mot 7 på tävling för alla, med stort plus för galoppen. På bilderna har hon inga boots och mycket slitna skor.

Mist är en otroligt vänlig och snäll individ, hon älskar all form av uppmärksamhet. Snäll att hämta i hagen, inga problem att sko. Går fint att rida ut i grupp och är då supertrevlig men ogillar att gå själv (men gör det under protest). Hon är att betrakta som grundutbildad, inte mer. Kort sagt är hon en 12-årig häst som är att betrakta som en unghäst. Fungerar bra i flock, medelrangad.

Hon är ingen problemhäst och hon är inte dum, utan bara eftersatt i träning och utbildning och behöver någon som kan utbilda henne - och som kan få en riktigt fin häst om man lägger lite tid. Hon kräver och förtjänar någon som har erfarenhet och kunskap, och säljes alltså inte till nybörjare.

Hon är just nu inte i form, mycket omusklad och helt utan kondition då hon bara gått och skrotat under sommaren då vi legat i tvist med föregående ägare.

Hon är registrerad i SIF, försäkrad i Agria. Inget eksem eller fång.

Säljes till rätt person till rätt pris. Priset är inkl moms.
Hon står just nu i Höör i Skåne. Kontakta oss för mer information om Mist och för att boka provridning.

Prisidé: 30 000 kronor

 

Rökkvi från Skagi

e: Rignir fra Efri-Fitjum (e. Alfur f Selfoss ELIT och levande avelslegend)
u: Jódis från Skagi (ee. Ofeigur f Flugumyri, ELIT, legend)
Född: 2013
Färg: Fux med bläs och strumpa på bakbenet
Kön: Valack

Mycket söt valack med trevlig stam. Stor femgångare som väljer trav. Flockuppfostrad på stora marker, regelbundet maskad och verkad. Just nu under inridning och är trevlig och okomplicerad, positiv till träning och väldigt lugn. Priset stiger med träning.
Mamma gett trevliga avkommor med lätt för alla gångarter. Pappa ger stora trevliga, okomplicerade avkommor med lätt för alla gångarter.

Pris: SÅLD

 

Prudur från Skagi

e: Rignir fra Efri-Fitjum (e. Alfur fra Selfoss, 1:a klass, ELIT, levande legend)
u: Askja från Skagi (e. Mökkur fra Varmalaek, ELIT, levande legend)
Född: 2013
Färg: Fux med bruten bläs
Kön: Valack

Stor, fin fux med bläs. Ohanterad unghäst som är nyfiken och trevlig. Rör sig trevligt, femgångare med mycket bra stam, väljer tölt och rör sig taktrent och genom kroppen. Flockuppfostrad hela unghästtiden, regelbundet avmaskad och verkad. Han är nu under inridning och priset stiger med träning och är positiv och okomplicerad.

Säljes gärna till tränings- och tävlingsintresserad då syskon efter samma sto varit mycket flotta.
Pappa gett mycket trevliga okomplicerade hästar med bra rörelser och separerade gångarter.


Pris: SÅLD

 

Draumsyn från Hellagården

e: Rignir frá Efri-Fitjum
u: Lind från Kalvsvik
Född: 2016-06-30
Färg: Homozygot rödskäck med blått öga och bläs
Kön: Sto

Draumsyn är vad hon heter - en riktig drömsyn. Hon är otroligt häftigt tecknad med sitt blå öga, breda bläs och är en högbent ung dam med mycket vägvinnande steg. Båda föräldrarna är otroligt trevliga femgångshästar med välseparerade gångarter och Draumsyn visar redan nu att hon har mycket att visa i framtiden. Hon rör sig i alla gångarter med mjuka, spänstiga rörelser.

Hon är homozygot rödskäck vilket gör att hon i framtiden bara kommer ge skäck-avkommor.

Draumsyn säljes till dig som vill ha en riktigt häftig häst med extra allt - färg, gång, lynne och häftig stam. Hon är något att räkna med i framtiden och vi är säkra på att hon kommer förgylla framtiden hos den hon hamnar hos.

Draumsyn är reggad i SIF, regelbundet verkad och går nu i flock. Hon är sparsamt hanterad men mycket okomplicerad, likt sina syskon efter samma pappa.


SÅLD

 

Glód från Hellas Gård

e: Rignir frá Efri-Fitjum
u: Komma frá Gilsá (2:a klass, tot. 7,92)
Född: 2012
Färg: Fux med stjärn
Kön: Sto


Glód är en stor, eldröd och snygg Rignirdotter med mycket lovande stam. Mamma är ett högt bedömt 2:a klassto med bra stam som gett många fina avkommor.

Glód är grundinriden och nu under vidare utbildning. Hon är ett femgångssto som är precis så som vi vill ha våra hästar - alltid motor, alltid broms, otroligt mån om att vara till lags och snabb att lära. Hon visar alla fem gångarterna, växlar lätt mellan dem och kommer utan tvekan få en enormt snabb och snygg pass. Med mer styrka och balans lär hon bli en sann töltmoppe med tölt i alla tempon men visar också bra trav och snygg skritt.

Hon är orädd och går att rida både ensam och med andra. Lätt att lasta, sko, klippa och hantera, ibland något skygg i hagen. Något stressad när det händer massor omkring henne men inte rädd för varken barn, hundar runt benen, hönor eller annat.


Hon har likt sin mamma inte så mycket man och lugg. Dock inga eksemtendenser.

Glód säljes till dig som vill fortsätta utbilda henne och få en rolig ridhäst med massor av energi och hjärta. Kanske tävla henne så småningom eller njuta av kurser och härliga ridturer.

Pappa och många halvsyskon finns att se på gården :) Glód har mycket fin 75%-ig syster - Kveikja från Kvarnbacka, googla gärna på henne.

Prisidé: 50 000 kronor inkl moms