Hos oss hittar du islandshästar i alla åldrar och prisklasser till salu. Vi säljer främst unghästar och ridhästar för nybörjare och medelgoda ryttare, men ibland också riktigt fina tävlingshästar.

Vi är noga med att häst och ryttare passar bra ihop och ser gärna att du kommer och provar din häst flera gånger.

Vi säljer dels våra egna hästar men tar också emot hästar på kommission. Skulle vi inte ha hästen just du letar efter har vi goda kontakter både i Sverige och på Island.

 

 

Dadri från Hellagården

e: Rignir frá Efri-Fitjum
u: Vilja från Äppellunde
Född: 2016
Färg: Rödskäck med bläs
Kön: Hingst

Mycket välrest och trevlig fölunge född i juni. Dadri är väldigt stor och långbent, snyggt byggd och en häst som syns i hagen. Han rör sig trevligt med bra, luftig trav och mycket bra galopp.

Dadri har flera helsyskon och alla har varit mjuka i lynnet med men ändå vakna. Den äldsta är under inridning nu och som alla av Rignirs hittills inridna avkommor är hon helt okomplicerad.
Dadri är den av syskonen som både ser snyggast ut och rör sig bäst, vi tror han kommer bli en stor, trevlig femgångshäst med mycket utstrålning.

Han är nyfiken men inte fräck. Vaken men inte stressad. En häst som syns i hagen.

Han är chippad och registrerad i SIF. Säljes reggad i Agria.
Dadri går nu i hingstflock i södra Skåne.


Prididé: 20 000 kronor

 

Draumsyn från Hellagården

e: Rignir frá Efri-Fitjum
u: Lind från Kalvsvik
Född: 2016-06-30
Färg: Homozygot rödskäck med blått öga och bläs
Kön: Sto

Draumsyn är vad hon heter - en riktig drömsyn. Hon är otroligt häftigt tecknad med sitt blå öga, breda bläs och är en högbent ung dam med mycket vägvinnande steg. Båda föräldrarna är otroligt trevliga femgångshästar med välseparerade gångarter och Draumsyn visar redan nu att hon har mycket att visa i framtiden. Hon rör sig i alla gångarter med mjuka, spänstiga rörelser.

Hon är homozygot rödskäck vilket gör att hon i framtiden bara kommer ge skäck-avkommor.

Draumsyn säljes till dig som vill ha en riktigt häftig häst med extra allt - färg, gång, lynne och häftig stam. Hon är något att räkna med i framtiden och vi är säkra på att hon kommer förgylla framtiden hos den hon hamnar hos.

Draumsyn är reggad i SIF, regelbundet verkad och går nu i flock. Hon är sparsamt hanterad men mycket okomplicerad, likt sina syskon efter samma pappa.


Pris: 37 000:-

 

Glód från Hellas Gård

e: Rignir frá Efri-Fitjum
u: Komma frá Gilsá (2:a klass, tot. 7,92)
Född: 2012
Färg: Fux med stjärn
Kön: Sto


Glód är en stor, eldröd och snygg Rignirdotter med mycket lovande stam. Mamma är ett högt bedömt 2:a klassto med bra stam som gett många fina avkommor.

Glód är grundinriden och nu under vidare utbildning. Hon är ett femgångssto som är precis så som vi vill ha våra hästar - alltid motor, alltid broms, lättriden utan att vara tittig, otroligt mån om att vara till lags och snabb att lära. Hon visar alla fem gångarterna, växlar lätt mellan dem och kommer utan tvekan få en enormt snabb och snygg pass. Med mer styrka och balans lär hon bli en sann töltmoppe med tölt i alla tempon men visar också bra trav och snygg skritt. Galoppen är just nu väldigt fyrtaktig men med fina frambensrörelser.

Hon är orädd och går att rida både ensam och med andra. Lätt att lasta, sko, klippa och hantera, ibland något skygg i hagen. Något stressad när det händer massor omkring henne men inte rädd för varken barn, hundar runt benen, hönor eller annat.


Hon har likt sin mamma inte så mycket man och lugg. Dock inga eksemtendenser.

Glód säljes till dig som vill fortsätta utbilda henne och få en rolig ridhäst med massor av energi och hjärta. Kanske tävla henne så småningom eller njuta av kurser och härliga ridturer.

Pappa och många halvsyskon finns att se på gården :)

Prisidé: 37 000 kronor inkl moms