Hos oss hittar du islandshästar i alla åldrar och prisklasser till salu. Vi säljer främst unghästar och ridhästar för nybörjare och medelgoda ryttare, men ibland också riktigt fina tävlingshästar.

Vi är noga med att häst och ryttare passar bra ihop och ser gärna att du kommer och provar din häst flera gånger.

Vi säljer dels våra egna hästar men tar också emot hästar på kommission. Skulle vi inte ha hästen just du letar efter har vi goda kontakter både i Sverige och på Island.

 

 

Rökkvi från Skagi

e: Rignir fra Efri-Fitjum (e. Alfur f Selfoss ELIT och levande avelslegend)
u: Jódis från Skagi (ee. Ofeigur f Flugumyri, ELIT, legend)
Född: 2013
Färg: Fux med bläs och strumpa på bakbenet
Kön: Valack

Mycket söt valack med trevlig stam. Stor femgångare som väljer trav. Flockuppfostrad på stora marker, regelbundet maskad och verkad.
Just nu under inridning och är trevlig och okomplicerad, positiv till träning. Priset stiger med träning.
Mamma gett trevliga avkommor med lätt för alla gångarter. Pappa ger stora trevliga, okomplicerade avkommor med lätt för alla gångarter.

Pris: 31 000:-

 

Prudur från Skagi

e: Rignir fra Efri-Fitjum (e. Alfur fra Selfoss, 1:a klass, ELIT, levande legend)
u: Askja från Skagi (e. Mökkur fra Varmalaek, ELIT, levande legend)
Född: 2013
Färg: Fux med bruten bläs
Kön: Valack

Stor, fin fux med bläs. Ohanterad unghäst som är nyfiken och trevlig. Rör sig trevligt, femgångare med mycket bra stam, väljer tölt och rör sig taktrent och genom kroppen. Flockuppfostrad hela unghästtiden, regelbundet avmaskad och verkad. Han är nu under inridning och priset stiger med träning och är positiv och okomplicerad.

Säljes gärna till tränings- och tävlingsintresserad då syskon efter samma sto varit mycket flotta.
Pappa gett mycket trevliga okomplicerade hästar med bra rörelser och separerade gångarter.


Pris: 32 000:-

 

Jódis från Häggeboda

e: Hrimur från Jupitertorp (1:a klass med 9,5 för tölt e. Askur från Håkansgården, ELIT)
u: Feila från Nedregården
Född: 2009
Färg: Roströd med strimbläs
Kön: Sto

Stort och snyggt sto, kort rygg och högrest. Troligen 144-145 hög. Femgångssto som med mer träning blir riktigt riktigt bra. Något sen i utbildning för sin ålder men lär sig fort och positiv till träning. Mycket fina rörelser. Lätt för alla gångarter, mjuk i munnen och trevligt steg, men går stundtals med handbromsen i och behöver mer utbildning och styrka. Galopperar på volt i paddock.
På sikt mycket väl lämpad för träning och tävling, kommer bli en töltkanon. Behöver tydlig ledare, hon är absolut inte dum, bara lite "på" och "valpig".
Trafiksäker, snäll att hämta i hagen, lätt att rida ut själv och med andra. Orädd och framåt ute, lite segare i paddock. Bra hovar, något fjantig vid skoning. Snäll att klippa och i hantering. Gått lite i vår verksamhet och omtyckt av vana ryttare. Blir vad man gör henne till men säljes gärna till någon som vill träna och tävla, men duger såklart till att bara njuta i skogen med också. Låg i rang.

Pris: 57 000:-

 

Aradis från Kärleken

e: Flosi från Rooslunda (1:a klass e. Meitill f Kjarnholtum)
u:
Född: 2011
Färg: Fux med ljus man och svans samt bläs
Kön: Sto

Aradis är ett roligt sto med lagom vilja efter geidingur-hingsten Flosi som tävlas framgångsrikt av Karin Gunnarsson. Femgångare, trevliga och rena gångarter med bra rörelser. Snygg häst som söker formen naturligt, mkt bra skritt och trav. Fin exteriör, ädlare modell, en dam med personlighet. Ca 138 i manke. Rolig ridhäst med kapacitet för tävling. Lätt att rida ut både i grupp och själv. Lättväxlad och trafiksäker. Mjuk i munnen, svarar på fina hjälper utan att vara för känslig, något seg i paddock och kan där bli något travtaktig men mycket trevlig ute och med lite gas.
Gått lite i vår verksamhet med vana ryttare, omtyckt och inte svår men kräver ridvana för att gå bra. Passar ryttare med god till mycket god ridvana som vill ha en allround häst som fungerar lika bra i skog som på träning. Snäll hämta i hagen, okomplicerad i hantering men blir lätt lite rastlös vid skoning. Låg i rang.

Pris: 55 000:-

 

Draumsyn från Hellagården

e: Rignir frá Efri-Fitjum
u: Lind från Kalvsvik
Född: 2016-06-30
Färg: Homozygot rödskäck med blått öga och bläs
Kön: Sto

Draumsyn är vad hon heter - en riktig drömsyn. Hon är otroligt häftigt tecknad med sitt blå öga, breda bläs och är en högbent ung dam med mycket vägvinnande steg. Båda föräldrarna är otroligt trevliga femgångshästar med välseparerade gångarter och Draumsyn visar redan nu att hon har mycket att visa i framtiden. Hon rör sig i alla gångarter med mjuka, spänstiga rörelser.

Hon är homozygot rödskäck vilket gör att hon i framtiden bara kommer ge skäck-avkommor.

Draumsyn säljes till dig som vill ha en riktigt häftig häst med extra allt - färg, gång, lynne och häftig stam. Hon är något att räkna med i framtiden och vi är säkra på att hon kommer förgylla framtiden hos den hon hamnar hos.

Draumsyn är reggad i SIF, regelbundet verkad och går nu i flock. Hon är sparsamt hanterad men mycket okomplicerad, likt sina syskon efter samma pappa.


Pris: 37 000:-

Glód från Hellas Gård

e: Rignir frá Efri-Fitjum
u: Komma frá Gilsá (2:a klass, tot. 7,92)
Född: 2012
Färg: Fux med stjärn
Kön: Sto


Glód är en stor, eldröd och snygg Rignirdotter med mycket lovande stam. Mamma är ett högt bedömt 2:a klassto med bra stam som gett många fina avkommor.

Glód är grundinriden och nu under vidare utbildning. Hon är ett femgångssto som är precis så som vi vill ha våra hästar - alltid motor, alltid broms, otroligt mån om att vara till lags och snabb att lära. Hon visar alla fem gångarterna, växlar lätt mellan dem och kommer utan tvekan få en enormt snabb och snygg pass. Med mer styrka och balans lär hon bli en sann töltmoppe med tölt i alla tempon men visar också bra trav och snygg skritt.

Hon är orädd och går att rida både ensam och med andra. Lätt att lasta, sko, klippa och hantera, ibland något skygg i hagen. Något stressad när det händer massor omkring henne men inte rädd för varken barn, hundar runt benen, hönor eller annat.


Hon har likt sin mamma inte så mycket man och lugg. Dock inga eksemtendenser.

Glód säljes till dig som vill fortsätta utbilda henne och få en rolig ridhäst med massor av energi och hjärta. Kanske tävla henne så småningom eller njuta av kurser och härliga ridturer.

Pappa och många halvsyskon finns att se på gården :) Glód har mycket fin 75%-ig syster - Kveikja från Kvarnbacka, googla gärna på henne.

Prisidé: 50 000 kronor inkl moms