Hos oss hittar du islandshästar i alla åldrar och prisklasser till salu. Vi säljer främst unghästar och ridhästar för nybörjare och medelgoda ryttare, men ibland också riktigt fina tävlingshästar.

Vi är noga med att häst och ryttare passar bra ihop och ser gärna att du kommer och provar din häst flera gånger.

Vi säljer dels våra egna hästar men tar också emot hästar på kommission. Skulle vi inte ha hästen just du letar efter har vi goda kontakter både i Sverige och på Island.

 

 

Sóley från Hellagårdene: Vaki från Österåker (1:a klass med 127 i BLUP, 8,81 för rideg.)
u: Valka fra Bakkakoti
Född: 2017
Färg: Fux med bläs
Kön: Sto

Sóley från Hellagården är ett fuxfärgat, stort och extremt lovande stoföl, född i maj efter superhingsten Vaki från Österåker. Vaki har 127 i BLUP och är bedömd till 8,81 för ridegenskaper. Morfar är 1:a klasshingsten Viglundur f Vestra Fiflholti som också gett åtskilliga tävlings- och avelshästar med bra bedömningar.
Mamma Valka (obedömd pga skada) har gett oss flera superfina avkommor.

Sóley har från första dag visat att hon är något att räkna med i framtiden och visar otroliga rörelser och spänst i steget. Hon har i dagsläget 115 i BLUP och visar både tölt, trav och galopp i hagen. Med all säkerhet femgångare. Hon är välrest och väldigt feminin trots att hon redan nu är väldigt stor.

Vi är övertygade om att Sóley blir en tävlingshäst på hög nivå och säljer henne gärna till någon som vill satsa på henne i sport och gärna bedöma henne. Vi har haft tre systrar efter samma mamma och alla har varit otroligt vänliga, trevliga hästar med mycket flotta gångarter och rörelser. Sóley själv är en nyfiken och vaken dam som gärna söker kontakt men aldrig påflugen. Hanteras sparsamt men är van vid människor.

Film kan skickas till seriösa spekulanter.

Sóley är försäkrad i Agria och säljes såklart reggad i SIF vid leverans (vilket blir i januari). Hon kan också gå kvar i vår flock.

Hon säljes av företag och priset är inklusive moms. Priset kan absolut diskuteras till rätt hem.


39 000:-, priset kommer stiga med ålder

Draumsyn från Hellagården

e: Rignir frá Efri-Fitjum
u: Lind från Kalvsvik
Född: 2016-06-30
Färg: Homozygot rödskäck med blått öga och bläs
Kön: Sto

Draumsyn är vad hon heter - en riktig drömsyn. Hon är otroligt häftigt tecknad med sitt blå öga, breda bläs och är en högbent ung dam med mycket vägvinnande steg. Båda föräldrarna är otroligt trevliga femgångshästar med välseparerade gångarter och Draumsyn visar redan nu att hon har mycket att visa i framtiden. Hon rör sig i alla gångarter med mjuka, spänstiga rörelser.

Hon är homozygot rödskäck vilket gör att hon i framtiden bara kommer ge skäck-avkommor.

Draumsyn säljes till dig som vill ha en riktigt häftig häst med extra allt - färg, gång, lynne och häftig stam. Hon är något att räkna med i framtiden och vi är säkra på att hon kommer förgylla framtiden hos den hon hamnar hos.

Draumsyn är reggad i SIF, regelbundet verkad och går nu i flock. Hon är sparsamt hanterad men mycket okomplicerad, likt sina syskon efter samma pappa.


Pris: 37 000:-

 

Glód från Hellas Gård

e: Rignir frá Efri-Fitjum
u: Komma frá Gilsá (2:a klass, tot. 7,92)
Född: 2012
Färg: Fux med stjärn
Kön: Sto


Glód är en stor, eldröd och snygg Rignirdotter med mycket lovande stam. Mamma är ett högt bedömt 2:a klassto med bra stam som gett många fina avkommor.

Glód är grundinriden och nu under vidare utbildning. Hon är ett femgångssto som är precis så som vi vill ha våra hästar - alltid motor, alltid broms, lättriden utan att vara tittig, otroligt mån om att vara till lags och snabb att lära. Hon visar alla fem gångarterna, växlar lätt mellan dem och kommer utan tvekan få en enormt snabb och snygg pass. Med mer styrka och balans lär hon bli en sann töltmoppe med tölt i alla tempon men visar också bra trav och snygg skritt. Galoppen är just nu väldigt fyrtaktig men med fina frambensrörelser.

Hon är orädd och går att rida både ensam och med andra. Lätt att lasta, sko, klippa och hantera, ibland något skygg i hagen. Något stressad när det händer massor omkring henne men inte rädd för varken barn, hundar runt benen, hönor eller annat.


Hon har likt sin mamma inte så mycket man och lugg. Dock inga eksemtendenser.

Glód säljes till dig som vill fortsätta utbilda henne och få en rolig ridhäst med massor av energi och hjärta. Kanske tävla henne så småningom eller njuta av kurser och härliga ridturer.

Pappa och många halvsyskon finns att se på gården :)

Prisidé: 37 000 kronor inkl moms