Hos oss hittar du islandshästar i alla åldrar och prisklasser till salu. Vi säljer främst unghästar och ridhästar för nybörjare och medelgoda ryttare, men ibland också riktigt fina tävlingshästar.

Vi är noga med att häst och ryttare passar bra ihop och ser gärna att du kommer och provar din häst flera gånger.

Vi säljer dels våra egna hästar men tar också emot hästar på kommission. Skulle vi inte ha hästen just du letar efter har vi goda kontakter både i Sverige och på Island.

 

 

Kan bli till salu....

Här presenterar vi hästar som vi eventuellt kan tänka oss att sälja till rätt hem. De är pärlor som vi inte riktigt kan bestämma oss för om eller när de ska stanna eller säljas, men kan du ge någon av dem Det Där Hemmet så kan de absolut vara till salu :) För mer info om dem, hör av dig :)
Samtliga hästar säljes inkl moms.Svartskäcksto född 2012, under inridning. Välrest, snyggt byggt sto med fin teckning. Efter vår Rignir och mamma är ett 1:a klass fyrgångssto som gett bedömda avkommor. Mycket man och svans, nyfiken men försiktig. Lätt för tölt. Ingen skadehistorik, flockuppfödd, sent inriden pga föl. Ej som nybörjare.
Prisklass kring 45 000 inkl moms

Rödblackskäck, sto, född 2018. Mamma är vår fina Valka som gett superfina avkommor. Pappa är vår Rignir. Fölet är troligen bärare av splashanlag då hon har bukskäckteckning. Välrest och mycket fin gång, visar fem gångarter med lovande rörelser. Nyfiken, vaken och en häst man ser.
Prisklass kring 29 000 kronor.

 

Glimma från Skottorp


e: Spuni fra Midsitju (1:a klass, ELIT-premie)
u: Litbra fra Tokastödum
Född: 2009
Färg: Skimmel född musblack
Kön: Sto


Glimma är en häst med det mesta man kan önska sig – fina gångarter, välrest och stor, vacker att se på, härlig arbetsvilja och otroligt trevligt lynne. Ett mycket vänlig individ som verkligen syns! Dessutom har hon bra stam!

Hon är ett femgångssto med fyra bra och tydliga gångarter, passen finns men är inte tränad. Alltid villig, svarar på små hjälper men samtidigt alltid med broms. Hon är ca 143 i manke och högrest.

Glimma har bra tryck i steget, fin skritt och fina rörelser i alla gångarter. Lättväxlad och välseparerad. Hon är sparsamt tävlad med bra resultat – kom 2:a med 5,1 på sin första tävling efter tre månaders träning. Hon älskar när man pysslar med henne, snäll att sko och mycket lätt att lasta.
Fungerar både på box och på lösdrift. Fungerar fint i flock, varken ranghög eller ranglåg.

Glimma är efter ELIT-hingsten Spuni f Midsitju. Hennes mormor har gett bedömda avkommor och mamma gett väldigt trevliga ridhästar med fin gång.

Glimma går fint att rida både i paddock och ute, såväl ensam som i grupp. Hon är en häst som gillar att ridas och att arbeta, då mår hon som bäst.

Hon är mycket utvecklingsbar och inte fullutbildad och säljes gärna till van ryttare som vill ha en lyxig häst för såväl skogen, kurser som tävling.

Hon har ingen skadehistorik, svenskfödd och eksemfri. Försäkrad i Agria. Glimma är absolut bedömningsbar och skulle säkert göra sig bra som avelssto.

Seriösa spekulanter är välkomna att höra av sig för mer info och provridning!


SÅLD