Hellagården grundades 2011 av Jennifer Erlandsson som då bodde på Öland.

Namnet Hellagården var givet som ett minne av Jennifer första islandshäst, Hella fra GL Essendrup, som dog samma år som företaget skapades. Hella har idag två döttrar och ett barnbarn på Hellagården. 

Tanken var från början att bedriva hästsafari på öländska alvaret och ta emot hästar på naturbete. Ganska snabbt kom det önskemål om ridning och så började antalet hästar öka för att möta efterfrågan. Den vackra gården i Bredinge på södra Öland blev snabbt för liten och av flera skäl började vi se oss om efter något större där företaget kunde rota sig.

Hösten 2013 gick så flyttlasset till mysiga Slöinge och här har vi nu rotat oss och byggt ut verksamheten så det knakar. Gården har godkänt tillstånd för 34 hästar och majoriteten av hästarna går på lösdrift.

 

 


Vi på Hellagården

På gården finns flera olika personer som du som besökare kan träffa på. Gemensamt för oss alla är vår kärlek för islandshästen och vårt mål att göra ditt besök så bra som möjligt! Under somrarna finns här många extra turledare som hjälper till på ridläger och turer. 

 

 

Hitta hit - Hellagården

Hellagården ligger vackert beläget två kilometer från havet och tre kurviga kilometer från E6:an. För att köra hit från E6:an tar du avfart 48, Slöinge.
Uppe på motet kör du västerut mot Ugglarp. I trevägskorsningen håll vänster/rakt fram. Efter ca två kilometer delar sig vägen i ett y. Hellagården är gården du ser rakt framför dig i korsningen. Håll höger i korsningen och parkera längs med ladan. 
GPS-adress hit är: Svenstorp 112, 311 67 Slöinge