Vill du ha semester med hästar utanför fönstret och långa sandstränder någon kilometer bort? Nu bygger vi en lägenhet med loft i vår lada på Hellagården, med härlig utsikt över hästhagarna! Lägenheten, döpt till Hervar, kommer hyras ut veckovis under sommaren 2017 med start i juni!

Hervar är på drygt 70 m2 inkl sovloft. Den är fullt utrustad med kök, kyl, frys, dusch och toalett. Totalt finns det 10 sängplatser fördelat på två rum och loftet.

Namnet kommer av hästen Hervar fra Saudarkroki, en tidigare avelslegend på Island. Hervar var både morfar och farfar till gårdens första häst Hella.
På gården finns också personalbostaden Hervör, döpt efter Hellas mamma.

Förutom hästar är det ca 35 minuters bilkörning till shoppningmeckat Gekås, inom några kilometer finns både fantastiska sandstränder och flera restauranger. Till Halmstad och Falkenberg är det 3 mil åt båda håll där det finns allt från lekland till stort nöjesutbud för hela familjen. 

Ridning kan köpas till till förmånligt pris, men utsikten genom fönstret ingår. 

Lägenheten kan också hyras på helger eller långweekends, hör av dig till Jennifer på telefon 0709 14 87 04 för mer information och priser. 

 

 

 

Rignir är en stor rejäl femgångshingst med underbart lynne. Betäck med honom du också!

Alla som rider Rignir älskar honom. Han är alltid framåt, alltid cool och lättväxlad. Han är otroligt mjuk i kroppen med en underbar arbetsvilja.

Rignirs första avkommor är födda 2012 och är nu inridna. De flesta verkar ha ärvt sin pappas trevliga temperament och har varit okomplicerade i såväl hantering som inridning. De har lätt för alla fem gångarterna, är positiva och arbetsvilliga.
De flesta av Rignirs avkommor är stora och rejäla. Majoriteten får huvudtecken och 50% är skäckar.

Betäcka med Rignir 2017:

Rignir betäcker på Hellagården från 1 juni 2017.
Fribetäckning.

Språng 1500:- + moms. (återbetalas ej, betalas vid bokning)
Dräktighetsavgift: 3 500:- vid konstaterad dräktighet.

Fri ombetäckning om stoet ej tar sig.

SIF stoavgift: 1 000:-
Betesavgift: 30 kr/dag

Är du sugen på att lära dig rida islandshäst? Då har du en kanonbra möjlighet nu!

Under andra halvan av maj och fram till mitten på juni erbjuder vi kampanjpris på privatlektioner. Bokar du fem lektioner rider du för 1500:-.
Och får du med dig en kompis sänker vi priset så ni rider för 1 250:- per person.

Det finns tider både dag- och kvällstid på vardagar.

Vi rättar lektionerna helt efter dig och din nivå. Kanske vill du fokusera på tölt, kanske vill du lära dig grunden i lugn och ro?
Oavsett är du varmt välkommen till oss!

Boka på 0709 148704.

Välkommen till oss!

Efterfrågan på våra ridläger 2017 har varit enorm - vilket vi tycker är jättekul!
Nu sätter vi in ytterligare ett barn- och ungdomsläger i juni!

 

Det nya lägret är vecka 24 och i tre dagar - onsdag till fredag 14-16/6. Vi vet att en del kanske inte slutat skolan, men vi har sett att en del också har slutat, så vi gör en chansning.

Lägret har plats för 7-8 barn och ungdomar. Vi tar inte emot rena nybörjare utan lite häst- och ridvana krävs.
Pris för tre dagar är 3 100:- per person.

Läs mer om våra läger under läger -> Sommarläger.

Först till kvarn gäller, boka plats på 0707 14 87 50 eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Välkomna!

 


För tredje året i rad arrangerar Hella Islandshästar inomhuscupen Hella Cup. Tävlingen är i år större än någonsin och lockar över 80 ekipage som gör över 160 starter på första deltävlingen!

Evenemanget finns även på Facebook med mer info, kolla gärna här.

Hella Cup är en populär inomhustävling som arrangeras i Slöinge, i Susedalens kör- och ridklubbs stora manege som är 80 meter. Förutom att vi slår rekord i antal tävlande (där vi lockar både landslagsryttare och totala tävlingsnoviser) slår vi också rekord i sponsorer med allt från kaffe, hästutrustning, produkter från modebutiker och hästfoder bland mycket annat. Det kommer vara totalt prisregn!

Nytt för i år är också att vi har ett lotteri med finfina priser där allt går till Ung Cancer.

På söndag 26/2 är det dags för första deltävlingen, den andra arrangeras söndagen den 19 mars. De ekipage i varje klass som deltagit vid båda tävlingarna och fått högsta medeltal i sin uttagning blir cupvinnare.

Under tävlingarna har vi ett mysigt kaffe där vi säljer fika, enklare mat och såklart dricka och godis.

Kom gärna och besök tävlingen och se hur man tävlar islandshäst. Vi lovar mysig stämning, god fika, fina hästar och MASSOR av tölt!

Välkomna!