Rignir är en toppstammad femgångshingst född 2008 med fantastiskt lynne och välseparerade gångarter.

Rignir förenar två avelslegender – Orri frá Thufu och Ofeigur frá Flugumyri. Hans morfar Galsi frá Saudarkroki har en ridbedömning på 9,01. Pappa är hedershingsten Alfur frá Selfossi, bedömd till 8,64 som fyrgångare och mamma Blika har redan fyra bedömda avkommor, varav Húla (bedömd till 1:a klass med 8,23 för ridegenskaper) är 75% syster till Rignir.

Rignir själv är en fantastiskt snäll hingst med massor av man och svans. Han kommer alltid och möter i hagen och älskar när man pysslar med honom. Han charmar alla som rider honom och har en motor som bara går, går och går men alltid med en välfungerande broms. Alla som rider honom kommenterar hans härliga vilja, mjukhet och tycker han är en fantastiskt rolig och trevlig häst att rida.

Han är en cool herre med sina ston och har hittills haft mycket bra dräktighetsprocent. Hans avkommor får ofta huvudtecken och kommer i alla färger, drygt 50% är skäckar. De blir stora och rejält byggda. 

Rignir bedömdes 2015 och fick en mycket dålig bedömning. Han hade magsår, hovböld och sprucken bakhov och presterade därefter.
Hans total stannade på 7,36. Han har nu behandlats, läkt och tränas igång försiktigt med sikte på ny bedömning när han är redo.  

Hösten 2015 reds hans första avkommor in och de visar lätthet för alla gångarter, mycket trevligt lynne och är otroligt enkla i träning och hantering.
De flesta är mycket stora och välresta.

Är du intresserad av att betäcka med Rignir eller vill veta mer om honom?

Kontakta Jennifer på tel 0709 14 87 04 och boka ett besök :)